Daglige Aksjeråd

La Inside Oslo Børs bidra positivt til din aksjehandel

Månedlig abonnement fra 349,-

Avkastning 2018

20,3%

Oslo børs -0,5%

Avkastning 2019

10,9%

Oslo børs 14,4%

Avkastning 2020

18,5%

Oslo børs 1,5%

Siden oppstart

49,7%

Oslo børs 15,3%

Inside-Oslo-Børs-Onsdag-2503-DAX-skal-mot-10500-Det-er-fortsatt-usikkerhetsfaktorer-i-markedene-SP-mot-2650-2700-Kun-kortsiktige-rekyler-som-skal-feileDownload Inside-Oslo-Børs-Onsdag-2503-DAX-skal-mot-10500-Det-er-fortsatt-usikkerhetsfaktorer-i-markedene-SP-mot-2650-2700-Kun-kortsiktige-rekyler-som-skal-feile
For å kunne lese disse artiklene må du være medlem Inside Oslo Børs - 6 mnd abonnement, Inside Oslo Børs | 12 mnd abonnement or Inside Oslo Børs | Månedlig abonnement. or logg inn hvis du allerede er medlem.

Artikler & kommentarer:

Inside Globale Indekser – Mandag 8 mars – Den store utfordringen kommer de perioder når tingene endrer seg og det historiske mønsteret ikke lenger følges. Tidligere når Wall Street, med Nasdaq i spissen, ledet an på nedsiden så fulgte de andre markedene med ned. Dette har de ikke gjort denne gangen og slikt vet man ikke i forkant. Blir det ille nok kan dette komme til å slå sprekker i de andre markedene. Selv om Wall Street avsluttet sterkt på fredag kan det også være en dead-cat bounce som får inn flere investorer. I en fase hvor markedet kan rulle over kommer det gjerne en rekke raske snap-backs som får investorer til å føle at nå er det over. Men mange av disse rekylene får ikke follow-through og det eneste de gir er en falsk følelse av trygghet.

Daglige Aksjeråd – Fredag 5 mars – Powell skuffet markedet. Indeksene hentet seg litt inn mot slutten, men er ikke helt der enda å indikere en bunn. Det er fristende for omtrent HVER gang blir man “lurt” når det begynner å se stygt ut teknisk. Nasdaq har kommet ned på sept 2020 toppen og rett ovenfor oktober toppen. Det er litt støtte her, behøver ikke bety noe hvis rentene fortsetter sin kortsiktige bull-trend. De store mega caps har ikke gjort noe ut av seg siden sept 2020 og flere av de har stygge charts. Russel 2000 Small Caps har ikke begynt å falle enda. Husker ikke tallene korrekt, men tror at indeksen har en vekt på ca. 75-80 % av finansselskaper. Og de liker seg godt i et stigende renteklima og det kan være derfor at den holder seg så godt relativt. Det kan være en økt sannsynlighet for at rentene får en dobbel-topp her og det kan lempe litt på presset til katalysatoren Nasdaq. Enten baller det på seg og vi får et fossefall eller så får vi snart en kortsiktig bunn. Det er ingen gitt å vite.

Daglige Aksjeråd – Onsdag 3 mars – Kraftig ned fredag, kraftig opp mandag, litt ned tirsdag. Ikke noe unormale bevegelser her selv om momentumet er høyt. Skal dette markedet opp vil tirsdagen bli en finte, og den neste oppgangen vil ta ut toppen av den siste 6 dagers konsolidering ved 324. Da øker oppsiden for Nasdaq 100 på kort sikt til 334, som er neste motstandsområde. De nivåene vil skal bruke for Nasdaq 100 (QQQ) på kort sikt er +324 for oppsiden og under 310 for nedsiden. De daglige chartene inneholder periodevis en del støy og da er uke perspektivet bedre til å fastslå retningen. Det at indeksen korrigerer litt opp denne uken er helt i tråd med tidligere bevegelser i uke grafen, som har skapt ytterligere nedside. Først brudd ned, dipp kjøperne kommer inn og løfter markedet for det har vært vinner oppskriften, men når dipp kjøperne har fått fylt seg opp kommer et nytt etterfølgende brudd ned. Det er dette som skaper et høyt nedsidemomentum da dette øker frykten for at man har kjøpt toppen. Det skal ikke inntreffe og ergo øker usikkerheten, som etter hvert går over til frykt. Under 310 er det game-over for Nasdaq 100 på kort sikt.