Daglige aksjeråd

Arkiv

Daglige Aksjeråd – Onsdag 3 mars – Kraftig ned fredag, kraftig opp mandag, litt ned tirsdag. Ikke noe unormale bevegelser her selv om momentumet er høyt. Skal dette markedet opp vil tirsdagen bli en finte, og den neste oppgangen vil ta ut toppen av den siste 6 dagers konsolidering ved 324. Da øker oppsiden for Nasdaq 100 på kort sikt til 334, som er neste motstandsområde. De nivåene vil skal bruke for Nasdaq 100 (QQQ) på kort sikt er +324 for oppsiden og under 310 for nedsiden. De daglige chartene inneholder periodevis en del støy og da er uke perspektivet bedre til å fastslå retningen. Det at indeksen korrigerer litt opp denne uken er helt i tråd med tidligere bevegelser i uke grafen, som har skapt ytterligere nedside. Først brudd ned, dipp kjøperne kommer inn og løfter markedet for det har vært vinner oppskriften, men når dipp kjøperne har fått fylt seg opp kommer et nytt etterfølgende brudd ned. Det er dette som skaper et høyt nedsidemomentum da dette øker frykten for at man har kjøpt toppen. Det skal ikke inntreffe og ergo øker usikkerheten, som etter hvert går over til frykt. Under 310 er det game-over for Nasdaq 100 på kort sikt.

Les mer »

Daglige Aksjeråd – Tirsdag 2 mars – Meget sterk oppgang på Wall Street mandag, men sluttet ikke over toppen til den siste konsoliderings- formasjonen. Volumet var under halvparten av torsdag og fredag. Det behøver ikke bety at indeksen ikke skal lenger opp. Mønsteret for de siste bruddene ned fra kileformasjoner har vært at uken etter vil gi en refleksrekyl opp, som sørger for at investorer igjen blir trygge. De to siste gangene har det vært feil å ignorere den initielle svakheten og bruddet ut av kileformasjonen. Det kan være at inneværende situasjon er annerledes enn de foregående grunnet den ekstreme spekulasjonen og at FED fortsetter i et stort tempo å tilføre likviditet. En videre oppgang mot bunnen av kileformasjonen kan ligge i kortene. Det kan gi et rom for noen kortsiktige muligheter de neste dager. Kommer det imidlertid inn ny svakhet er mønsteret, i henhold til de foregående bruddene, inntakt. Da kan det komme inn ny nedgang og det raskt.

Les mer »

Inside Globale Indekser – Søndag 28 februar – Markedene har vært inne en av de mest spekulative periodene i nyere tid. Aksjer globalt har steget og mange indekser har fått en rekke all-time-high noteringer. Bredden/deltakelsen har vært meget høy og dette har sørget for at mannen i gata nå snakker om og handler aksjer. Til og med blitt vanlig å handle kryptoinvesteringer. Chatte-grupper har vokst eksponentielt det siste året. Det er altså for mange nye investorer i markedet, som normalt sett ikke skal være her. Men det vil markedet sørge for at vil endre seg. De kommer til å tape det aller meste på en av de kommende korreksjonene. Om dette kommer nå eller senere vet vi ikke før i ettertid. Men ut skal de og det er kun et tidsspørsmål. Kynisk? Nei, for slik har det alltid vært og kommer alltid til å forbli slik. Ekstrem oppgang/spekulasjon har en tendens til å skape en ekstrem nedgang. 

Les mer »

Daglige Aksjeråd – Fredag 26 februar – Wall Street falt kraftig torsdag og det gir oss et klassisk teknisk setup for ytterligere nedside. En rekke av de norske grønne og en rekke øvrige momentumaksjer er allerede i en oversolgt posisjon. Det høres i utgangspunktet positivt ut, at investorer kan ha fått solgt fra seg. Men det er når markeder og selskaper er kraftig oversolgt at de virkelig kan bryte ned. Det kan skape økt frykt og panikk. Majoriteten av de store selskapene er kraftig overkjøpt og det kan også sette opp for muligheter for utvidet gevinstsikring. Jeg har skrevet lite om frykt og muligheter for panikk i det siste, men det kan endre seg kjapt. Fredagens avslutning vil bli viktig for hvilken type marked vi får inn i neste uke. Fortsatt tror jeg ikke investorer er blitt særlig redde da alle slike nedganger har blitt stoppet før de har fått tid til å utvikle seg. Får torsdagens nedgang imidlertid follow-through kan dette komme til å endre seg. Blir det å kjøpe dippen feil – da øker nedsiden kraftig for markedene!

Les mer »

Daglige Aksjeråd – Torsdag 25 februar – De grønne eller en rekke av momentumaksjene vil med bakgrunn i chartene, som viser at det er mange investorer med store tap, ha et redusert potensiale på kort sikt. Er det tilstrekkelig interesse fra mange nok investorer til at det kan initieres en ny sterk oppgang? Jeg forventer at det er store volumer, som vil måtte bli absorbert fra investorer med store tap. De vil selge seg ut etterhvert som de får igjen pengene sine. Rent teknisk er min konklusjon at det venter mye overliggende motstand/selgere på inneværende/kommende rekyl. Derfor kan denne rekylen nr 2,  bli møtt med selgere på et lavere nivå enn den forrige. Dette kan komme til å etablere lavere topp nr. 2 på kort sikt. Det kan være et behov for mer konsolidering/få ut de mest nervøse investorene. 

Les mer »

Daglige aksjeråd – Onsdag 24 februar. Lokal panikk i enkeltaksjer har vi sett en del av på Oslo Børs. Indeksen er fortsatt oppe omkring all-time-high. Og tirsdag var preget av mye salg i de grønne og flere av de andre spekulative aksjene. Det som er felles for de spekulative aksjene er at investorer, som har kjøpt hovedoppgangen (nov-jan) og den siste rekylen, har sørget for at et stort antall investorer sitter igjen med tap i disse aksjene. For mange av aksjene er hele oppgangen de siste 3-4 måneder borte. Det har helt klart svekket det underliggende sentimentet i disse aksjene og siden nedgangen har vært kraftig, preget av lokal frykt eller panikk, vil et stort antall investorer sitte med et håp om at de kommer opp igjen slik at de slipper unna med skrekken. Nedgangen har skremt mange investorer og de vil komme til å selge rekylen. Vi skal derfor ha en mer kortsiktig tilnærming til de spekulative aksjene – gerilja trading.

Les mer »

Daglige Aksjeråd – Tirsdag 23 februar – Oljeaksjene på Wall Street kan gå inn i en akselerasjon! Chartene til XLE og OIH ser meget bra ut og de indikerer at det er mer oppside i oljeaksjene. Det er fortsatt momentum i Brent og WTI og det er understøtter også fortsatt videre oppgang. Sektoren ser meget bra ut og det kan trigge de norske aksjene. De var svake i forrige uke og skulle Equinor utløse sitt kjøpssignal ved 158,40, hvor kursmålet er opp mot 180,20 kan dette løfte totalindeksen opp i nytt kjøpssignal. Det er for mye likviditet som tilføres Wall Street og det gjør at tekniske, posisjonering og sentimentindikatorer ikke fungerer som tidligere. Det gjør at vi ikke kan stole på de signalene vi mottar, og slik vil det trolig bli før indeksene bryter tekniske viktige tekniske nivåer slik at investorer begynner å tape penger. Minste motstandsvei er således fortsatt opp og dipp kjøperne gis rett hver gang. Inntil videre vil vi fokusere på enkeltaksjer og avvente tydeligere signaler fra indeksene.

Les mer »