Daglige aksjeråd

La Inside Oslo Børs bidra positivt til din aksjehandel

Avkastning 2018

20,3%

Oslo børs -0,5%

Avkastning 2019

10,9%

Oslo børs 14,4%

Avkastning 2020

18,5%

Oslo børs 1,5%

Siden oppstart

49,7%

Oslo børs 15,3%

INSIDE OSLO BØRS

Daglige Aksjeråd – Tirsdag 11 mai – Global Wind Energy, Invesco Solar og Global Clean Energy har en ting felles og det er at de foreløpig ikke indikerer bunner. Derfor vil det være nærliggende at utlendingene fortsatt er netto selgere av nordiske tilsvarende selskaper. Vestas -3,76 % og Ørsted -2,3 % er i likhet med de norske under distribusjon. Samtidig som tapene øker, frustrasjonen og usikkerheten øker tilsvarende. En rekke av disse selskapene ligger faktisk an til å få en kapitulering som avslutning. Majoriteten av de grønne selskapene befinner seg i lokale bear-markeder og det kan ligge an til at vi får en situasjon hvor investorer ikke orker mer og skal ut for enhver pris. Helt klassisk og vanlig for sterke nedtrender. Om vi får en slik avslutning er det ingen gitt å vite, men teknisk sett viser den siste kraftige nedgangen at de er posisjonert for en kapitulering.

INSIDE OSLO BØRS

Daglige Aksjeråd – Fredag 7 mai – Lavere topp for indeksen, er tilbake til mars toppen. Kan kun være midlertidig konsolidering. Vil avhenge helt av utviklingen til de internasjonale nøkkelindeksene. De fleste store aksjene har allerede fått sitt løft, noen har klart å avansere på tallene, men generelt sett viser en teknisk gjennomgang av de store at Oslo Børs befinner seg omkring en mellomlangsiktig topp. Har hatt en periode med sterk oljepris, oljesektor og stigende internasjonale indekser. Mye er priset inn! De grønne og momentumaksjer ble desimert i løpet av torsdags sesjonen. Den tekniske skaden er omfattende og det er ingen quick-fix. De første rekyler, når de kommer, vil bli solgt. Det er først i 2 runde at potensialene kan øke og vi vil motta gode risk/reward setup.

INSIDE OSLO BØRS

Daglige Aksjeråd – Torsdag 6 mai – Momentumet er for øyeblikket sterkt i oljesektoren. XLE kan imidlertid få et Demark 9 sell setup 9 torsdag 6 mai, og det kan sørge for 1-4 dager med pustepause inn i neste uke. Ser vi på oppgangen fra januar til mars ble det kun en marginal pustepause før XLE steg videre. Men uansett kan XLE Energy toppe ut denne uken, men juryen er ute for om dette kun blir en marginal pustepause eller det vil etableres en mer negativ topp sett mot mars toppen. Brent futures ligger også an til å få et Demark 13 salgssignal på fredag, hvilket kan understøtte at neste uke kan bli roligere for energi.

INSIDE OSLO BØRS

Daglige Aksjeråd -Onsdag 5 mai – Annerledes denne gangen siden Nasdaq 100 ikke har klart mer enn å stige 2,5 uker før det ser ut som det kommer inn en ny korrektiv fase. Indeksen klarte denne gangen kun å stige litt forbi februar toppen. Mister markedet momentum her? Eller er likviditetstilførselen så avgjørende og omfattende at tekniske forhold ikke fungerer? Betyr det noe at institusjonene har begynt å selge? Wall Street, Eurostoxx 50, FTSE 100 og DAX fremstår som slitne markeder…

INSIDE OSLO BØRS

Daglige Aksjeråd – Fredag 30 april – Brent tester sitt kjøpsnivå ved 68,64 og kursmålet er 75. Klarer Brent å bekrefte kjøpssignalet gjennom 70-nivået kan dette tilføre et sterkere momentum inn i oljeaksjene. Fortsatt er minste-motstandsvei opp for S&P. Strikken er strukket på tid, poeng og på et utall andre kriterier. Men det har vært feil å tenke på den tradisjonelle måten siden FED ønsker markedet opp. Det tilføres rett og slett for mye likviditet inn i markedene. Likviditeten beholdes i markedet og bevegelsene i indeksene skyldes rene sektorrotasjoner. Dette plasserer fundamentale, sentiment og tekniske forhold i baksetet.

Få full tilgang til artiklene
for kun 349,- kr i måneden

Med alle våre pakker får du full tilgang til daglige artikler  og aksjeråd.

Abonner på daglige aksjeråd fra Inside Oslo Børs

Inside Oslo Børs | Månedlig abonnement
349 kr/mnd
Spar 0 kr
Fradragsberettiget
Inside Oslo Børs | Halvårlig abonnement
1 920 kr/6 mnd
Spar 349 kr/år
Fradragsberettiget
Inside Oslo Børs | Årlig abonnement
3 490kr/12 mnd
Spar 698 kr/år
Fradragsberettiget